Jucarii pentru copii pe categorii de varsta

28 Aug 2014
Jucarii pentru copii

Alege jucariile potrivite pentru copilul tau, tinand cont de varsta pe care o are

Jucariile sunt destinate unor anumite intervale de viarsta, intervale de care parintii trebuie sa tine seama atunci cand le cumpara.

Abaterea de la aceasta regula inseamna aparitia unor posibile accident, ori alte lucruri neplacute ce pot apare.

Daca cu bunastiinta cumparam pentru copilul nostru pana in 2 ani, jucarii pentru copii de 5 ani, trebuie sa ne asteptam la consecinte. Copilul poate sa inghita ori se poate rani, lovi, zgaria cu respectivele jucarii. De asemenea, sunt materiale din care se confectioneaza jucariile, materiale ce pot fi periculoase pentru copii mici.

Alegerea jucariilor potrivite varstei pe care o are copilul nostru trebuie sa se faca, evident, tinand cont de informatiile furnizate de producator, insa, nu doar. Parintii trebuie sa fie constienti de situatie si sa verifice orice urma de risc, astfel incat jucaria care ar trebui sa fie o bucurie pentru copil, sa nu se transforme intr-un calvar.

Aproapte toate marile magazine sugereaza jucarii pentru diverse categorii de varsta, in functie de indicatiile insrise pe jucarii, de obicei.

In alta ordine de idei, asocierea unei jucarii cu varsta, trebuie facuta si in functie de varsta reala a copilului. Parintii trebuie sa fie constienti ca unii copii sunt mai lenti in devoltare, altii sunt mai rapizi, de aceea, si alegerea jucariilor trebuie sa se faca cu grija, fara sa ne limitam doar la specificatiile de varsta inscrise pe produse, sa gasim si o corelare intre aceste specificatii si dezvoltarea specifica a copilului nostru.

Pentru copiii cu varste pana in 2 ani, ori chiar pana in 3 ani, jucariile trebuie sa fie clar niste jucarii inofensive, fara posibilitatea de a rani in vreun fel copilul.

Pentru copiii cu varste intre 3 si 5 ani trebuie sa alegem jucarii cu caracteristici intermediare, care sa nu-i sperie sau sa le induca diverse sentimente de frustrare.

Din aceeasi categorie:

Jucarii de imitatie - joaca de-a...
Copiilor le plac foarte mult jucariile de imitatie, cele care imita jocul adultilor Jucarii de imitatie - joaca de-a bucataria, de-a curatenia, de-a gatitul mancarii, de-a aspiratul, calcatul, casa de marcat, hranirea animalelor ...
mai departe


Jucarii pentru copii intre 3 si 12 ani
Cauti jucarii pentru copii intre 3 si 12 an, iata cateva sugestii care s-ar putea sa-ti fie pe plac Jucarii pentru copii intre 3 si 12 ani gasim in toate magazinele online, insa, de putine ori gasim ce ne dorim, in acord cu vars ...
mai departe


Jucarii inteligente pentru baieti isteti
Daca aveti un nazdravan istet acasa, cu siguranta sunteti in cautare de jucarii inteligente Jucarii intligente pentru baietii isteti nu sunt usor de gasit. In primul rand, gusturilor celor mici sunt atat de variante si uneori at ...
mai departe


Jucarii de constructie educative
Pentru toate varstele de copii exista jucarii de contructie, educative Jucarii de constructie educative pentru copii de toate varstele pot fi alegerea perfecta de cadou Lego, cuburi mici si mari, diverse piese ce se imbin ...
mai departe


Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies